Hallstenstorpets angoragetter

Är det får? Nej det är angoragetter

Men precis som med får klipper man dem två gånger per år Deras päls kallas mohair som även är omtalad som diamantfibern. I övrigt är de som getter är mest. Pigga, nyfikna, älskar blad och att bli kliade under hakan. I mars 2022 kom Lilleman, Älva och Thea till gården och gjorde Hallstentorpet helt igen.

Ätta vår förstfödda

Det var otroligt spännade att invänta vår första födsel här på Hallstenstorpet. Och så en kväll kom hon till världen, en liten tjej med ett hängande öra och ett som stod rakt ut. Vad skulle vi då kalla henne. Mamma Thea hade ju nummer 00010 och Älva hade nummer 00011 och denna killing skulle ju få 00001 eftersom hon var den första att födas på Hallstenstorpet. Så det blev Ätta.

Getter är klättrare

De klättrar på allt, hade de kunnat klättra i träd hade de gjort det. De är allätare men föredrar blad och äter effektivt upp all sly som kommer i deras väg. Finemang tycker vi eftersom vi har en hel del sådant på gården. Och stenmurar stoppar inte en get utan blir en finfin utsiktsplats.

Tua och Treo

Båda getterna var dräktiga enlig säljaren men Älva tog tid på sig att killa. Det syntes inte så mycket på henne så vi hade nästan gett upp hoppet då hon plötsligt satte två små killingar till världen. En pigg och alert tjej med sluttande öron och en lite mindre kille med två utåtstående öron. Eftersom detta blir nummer 00002 och 00003 på Hallstentorpet fick de namnen Tua och Treo.

Älva, Tua och Treo i hagen

Mer om hallstenstorpet